Българската народна банка (БНБ) не е сезирана за подобен казус, който по силата

...
Българската народна банка (БНБ) не е сезирана за подобен казус, който по силата
Коментари Харесай

БНБ не е сезирана за пране на пари на руски олигарси в българска банка

Българската национална банка (БНБ) не е сезирана за сходен проблем, който по силата на настоящата правна рамка за ограниченията против изпирането на пари е в компетентността на ДАНС. Това обявиха от БНБ по мотив на изявлението на депутата от ГЕРБ Делян Добрев, че в българска банка се перат пари на съветски олигарси.

„ Българска народна банка е в контакт с ДАНС за оказване при необходимост на подпомагане в границите на своята подготвеност “, прибавиха от Централната банка.

Припомняме, че Делян Добрев съобщи в ефира на NOVA, че през една българска банка минават огромни парични преводи по отношение на Русия, написа.

Перат се пари от покупко-продажби на съветски олигарси чрез преводи към Унгария. Не става дума за банка с български притежател. Този законопроект би трябвало да бъде признат по най-бързия метод, по този начин тази банка няма да има опция да прави такива преводи. Още в сряда ще задвижим тематиката в Народно събрание, до 2-3 седмици този законопроект може да бъде реалност “, добави Добрев. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР